Pestrý bramborový knedlík

Potřebujeme:

½ kg brambor, 100 g mouky, 1 vejce, 50 g másla, 1 velká mrkev, 1 pórek, 100 g prorostlé uzené slaniny, muškátový oříšek, 1 PL soli

Jak na to:

Brambory uvařte ve slupce den předem.
Brambory jemně nastrouhejte, smíchejte s vejcem, moukou a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Očištěnou mrkev posekejte, pórek nakrájejte na tenké plátky a spolu s mrkví poduste na másle. Vychladlou zeleninu s osmaženou slaninou zamíchejte do těsta. Udělejte bochník, položte na omaštěnou utěrku, převažte a dejte na dřevěné vařečky vařit asi 60 min. ve vroucí vodě. Nechte v utěrce vychladnout a dobře okapat. Bochník nakrájejte na silné plátky, které před podáváním polijte rozpuštěným máslem a posypte kousky opražené slaniny.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Cuketové placičky raz dva, Knedlík s vajíčkem, Hovězí na cibuli, Knedlík ve vajíčku