Perníkový koláč

Potřebujeme:

350 g hladké mouky, 250 g medu, 1 dl oleje, 125 g moučkového cukru, ½ prášku do pečiva, 125 g vlašských ořechů, 1 lžičku mleté ​​skořice, 2 hřebíčky, 2 vejce, 100 g oloupaných mandlí, 25 g kandovaných třešní

Jak na to:

Med, olej a cukr přiveďte do varu a nechte vychladnout. Na desku prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, skořici, mletý hřebíček a ořechy, promíchejte, přidejte vejce, vychladlou medovou směs a vypracujte hladké těsto, které přikryjte a nechte asi 1 hod. odstát. Potom těsto rozválejte a dejte na vymaštěný plech. Ostrým nožem udělejte do těsta zářezy 5 x 5 cm. Každý čtverec vyzdobte mandlemi a třešněmi. Pečte ve vyhřáté troubě 25 min.

Podobné recepty:

Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč