Citronová bábovka

10 dkg másla, 4 vejce, 20 dkg cukru, 40 dkg mouky, 125 ml smetany (může se dát kyselá), 1 balíček kypřícího prášku, 2 malé lžíce citronové šťávy a citronová kůra
Jak na to:V míse poctivě 10 min. míchejte žloutky s moučkovým cukrem, pak přimíchejte po lžících smetanu, oloupané, nastrouhané mandle (oříšky) a polovinu mouky a postupně z bílků ušlehaný tuhý sníh a druhou polovinou mouky, do které jste předtím přeosáli a zamíchali kypřící prášek. Těsto zlehka zamíchejte a nalijte do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy a bábovku zvolna pečte 50-60 min. Upečenou bábovku, když vychladla, vyklopte.
Podobné recepty:Tříbarevná bábovka, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy