Houbová omáčka

houby, masový vývar, 1 dl smetany, 1 žloutek, máslo, mouka, cibule, petrželová nať, mletá červená paprika, pepř, sůl
Jak na to:S máslem připravte světlou jíšku, do které přidejte trochu nastrouhané cibule. hodně na jemno posekané petrželky, trochu pepře a červené papriky a na tenké plátky pokrájené očištěné houby. Osolte, nalijte 2 naběračky masového vývaru a pod přikrývkou dlouho dusíme, dokud nedosáhne potřebnou hustotu. Tehdy přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali žloutek a na prudkém ohni za stálého míchání povařte, ale pouze do tehdy, dokud omáčka jednou zabuble.
Podobné recepty:Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou, Houbová omáčka, Pečené hovězí maso se slaninou, Smetanová houbová omáčka, Houbová omáčka