Žloutkové tyčinky

310 g másla, 310 g moučkového cukru, 310 g vlašských ořechů, 75 g hladké mouky, 75 g hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 7 bílků
POLEVA: 7 žloutků, 280 g moučkového cukru, 1 PL rumu (můžete vynechat)
Máslo utřeme s ½ moučkového cukru, přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru a mleté vlašské ořechy.
Z vaječných bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do něj druhou polovinu moučkového cukru. Sníh postupně zlehka zapracujte spolu s moukou do máslové směsi.
Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a upečte v předehřáté troubě do růžová.
Žloutky spojte s cukrem a rumem (Nešlehejte, jen asi 30 sekund míchejte) a polevu co nejrychleji vylijte na ještě horké upečené těsto na plechu. Dohladka rozetřete po celé ploše. Po vychladnutí koláč krájejte na úhledné, přibližně 6 cm dlouhé tyčinky.
TIP: Na krájení použijte nůž namočený v horké vodě, poleva se nebude lámat.
Krabí tyčinky v těstíčku, Slané tyčinky, Slané tyčinky, Krabí pomazánka, Krabí pomazánka