Bezový likér

Potřebujeme:

2 l bezu, 1 l vody, 1 kg cukru, 2 vanilkové cukry, 2 PL uvařené černé kávy, 1 l rumu

Jak na to:

Probranou bázi vařte z vodou asi 30 min. Přeceďte přes síto a plátěný ubrousek, a vyždímejte. Do této směsi přidejte celou dávku cukru a opět nechte pořádně povařit. Přidejte vanilkový cukr, nechte opět přejít varem a pak přidejte uvařenou černou kávu a opět převařte. Nechte vychladnout, uložte na 24 hod. do chladu.
Druhý den přidejte rum a přelijte do lahví. Podávejte vychlazené.

TIP: Pomáhá při nachlazení. Jako lék, podávejte denně 1 PL při kašli.

Podobné recepty:

Bezový likér , Čajová směs na vypocení (proti nachlazení), Jahodový sen, Vaječný likér, Vanilkový likér