Vanilkový krém
9.10.2012

½ l mléka, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 4 vejce, 1/8 kg másla, 0, 4 dl rumu
Jak na to:V 0,2 dl mléka rozmíchejte vejce, mouku, na hladkou jednolitou směs. Zůstatek mléka s cukrem zahřejte, do horkého vlijte vaječnou směs a za stálého míchání na mírném ohni povařte. Přidejte máslo, rum a v vyšlehejte.
TIP: Krém je vhodný na rolády, piškotové pláty, dorty, nádivky do Linecké košíčků nebo do jiných korpusů.
Do tohoto krému můžete přidat rozpuštěnou čokoládu nebo pomleté opražené lískové oříšky, mleté ořechy nebo mandle, kokosovou moučku.
Moučník - prošívaná deka, Pudingové kostky, Krémeš z bebe sušenek, Tvarohová štrúdle, Nejlepší koláč