Vepřová mísa na kysaném zelíčku

Potřebujeme:

1 PL sádla, 1 cibule, 1 kg kysaného zelí, 5-6 kuliček jalovce, 1 dcl bílého vína, 3 dcl vody, 75 dkg uzených vepřových žebírek, 50 dkg anglické slaniny, 1 uzený hovězí jazyk, 3 uzené vepřové kopyto, asi 10 dkg klobásy, ½ kg zadního hovězího masa, 1 mrkev, kousek celeru

Jak na to:

Cibuli nakrájejte na nudličky a poduste na sádle, přidejte kysané zelí s jalovcem, promíchejte a zalijte vínem a vodou. Přidejte slaninu, vepřové žebírka, přikryjte pokličkou a pomalu vařte asi 90 min. Asi 20 min. před ukončením přidejte klobásu a prohřívejte. V jiném hrnci v neosolené vodě vařte uzený hovězí jazyk a uzené vepřové kopyta. Hovězí maso se zeleninou vařte také odděleně. Všechny druhy masa nakrájejte na porce a rozložte na zelí. Podávejte s bramborami.

Podobné recepty:

Pekelný dech, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Brambory v kysaném zelí