Flambováné chobotnice
9.10.2012

300 g mražené chobotnice, koňak, 2 dl bílého vína, 2 rajčata, 1 cibule, 1 česnek, tymián, bobkový list, petrželová nať, pepř, sůl
Jak na to:Rozmrazenou chobotnici osušte a nakrájejte na proužky. Rajčata blanšírujte a oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte. Na oleji usmažte cibuli a česnek. Přidejte kousky chobotnice, tymián, bobkový list a petrželku a maso nechte usmažit do světlehnědá. Pak přelijte nahřátým koňakem a flambujte. Když oheň zhasne, posypte maso moukou, přidejte rajčata a zalijte bílým vínem. Dochuťte solí, pepřem a vařte na mírném plameni, dokud maso nezměkne.
Podobné recepty:Chobotnice pečené na víně, Pečená chobotnice z ostrova Hvar, Flambované ovoce, Flambované banány, Flambované banány