Tvarohový krém s ostružinovým kompotem
Potřebujeme:100 g cukru, 4 PL likéru z černého rybízu, ½ kg ostružin, 4 PL bílého vína, ½ kg netučného tvarohu, 1 lžičku citronové kůry, 2 PL mletých mandlí, 1 vanilkový cukr, ¼ l smetany ke šlehání, 20 g mandlových úlomků, nastrouhaná kůra z 1 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
Jak na to:Víno smíchejte s likérem a cukrem a převařte. Do směsi nasypte ostružiny a krátce povařte. Přikryjte a odstavte.
Tvaroh vymíchejte s citrónovou kůrou, mandlemi a vanilkovým cukrem do pěny. Krátce před podáváním ho spojte s tuhou šlehačkou.
Vychladlý kompot rozdělte na talíře, do něj opatrně upravte krém a posypte opraženými mandlemi.
Moučník - prošívaná deka, Ovocný dort za studena, Tvarohový koláč, Tvarohový krém, Šlehačkovo-tvarohový krém s rybízem