Kynuté slané rohlíky

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 150 g másla (rostlinného tuku - 75 g másla + 75 g hery), 40 g droždí, 6 lžičky cukru, 6-8 dl mléka, sůl, kmín, máslo nebo olej (vepřové sádlo) na potření

Jak na to:

Z cukru, droždí a trochu mléka vydělejte kvásek, těsto důkladně prohněťte. Vykynuté těsto rozdělte na 6 bochánků. Každý rozválejte na kulatou placku, potřete rozpuštěným tukem, posypte kmínem a posolte - dávkuje podle chuti. Takto připravené placky rozkrojte rádýlkem na 8 trojúhelníků. Stáčejte je od širší části k cípu a vytvarujte jako rohlíčky. Nechte je na plechu trochu vykynout, před vložením do trouby je potřete rozpuštěným tukem i po vrchu, posolte (vhodná i hrubozrnná sůl) a můžete ještě posypat kmínem (sezamem, strouhaným sýrem, mákem ...) Natřené a posypané rohlíčky upečte ve vyhřáté troubě do zlatová.
Tato dávka je na 2 plechy - 48 středně velkých rohlíčků.

Podobné recepty:

Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky, Zapékané rohlíky