Okoun na Bordeauxský způsob

1 kg vykuchaného okouna, 2 cibule, 3 PL másla, 1 dl bílého vína, 100 g konzervovaných krevet, 2 dl španělské omáčky, 50 g čerstvých žampionů, 2 stroužky česneku, pepř, 1 lžička soli
Jak na to:Z očištěného, vykuchaného, umytého, osušeného mořského okouna si nakrájejte kusy, (asi 200 g na porci), osolte a opepřete. Připraveno okouni vložte na pekáč, přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, 1 PL másla, podlijte červeným vínem a vložte do trouby péct. Během pečení polévejte vlastní šťávou.
Očištěné žampiony nakrájejte na jemné nudličky, osolte, opepřete a poduste na másle. Do teplé španělské omáčky přeceďte šťávu z pečené ryby, přidejte dušené žampiony a krátce je povařte. Na zbytku másla zahřejte procezené krevety, ochuťte solí a citronovou šťávou. Při podávání porci pečeného okouna polijte omáčkou a obložte krevetami. Pokud přílohy jsou vhodné různě upravené brambory, dušená rýže, ozdobte plátkem citronu.
TIP: Menší kusy okounů můžete upravovat vcelku.
Okoun mořský na maďarský způsob, Okoun na cibuli, Jemný okoun s cibulovou nádivkou, Okoun na česneku, Okoun s vejci