Vínový krém s jablky

10.10.2012
Potřebujeme:

300 ml zakysané smetany, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 PL moučkového cukru, 1/8 l bílého vína, šťáva z 1 citronu, 3 jablka, 1 PL rozinek

Jak na to:

Jablka oloupejte, vyřízněte jádřince, nadrobno nakrájejte, promíchejte s rozinkami, 3 PL cukru, 1 PL citronové šťávy a rozdělte do 4 misek. Smetanu promíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem, přimíchejte víno a zbylou citrónovou šťávu, nalijte na jablka a odložte do lednice alespoň na 2 hod.

Podobné recepty:

Majonézový salát s jablky a ořechy, Krémeš z bebe sušenek, Kapr s jablky a paprikou, Koláč s jablky, Pečená kachna obložená jablky