Velikonoční zajíc

Potřebujeme:

3 vejce, 150 g moučkového cukru, 100 g rostlinného tuku, 180 g polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, ½ dl mléka, sůl, rozinky, kakao, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Žloutky vymíchejte s moučkovým cukrem a se změklým tukem do pěny. Za stálého míchání přidávejte střídavě mléko a prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem a se špetkou soli. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků a hrst rozinek. Těsto vylijte do vymazané a moukou vysypané formy ve formě zajíce, formu uzavřete a pečte 15 min. Formu otevřete a zajíce dopečte. Vychlazeného zajíce vyklopte a posypte moučkovým cukrem a kakaem.

TIP: Zajíce můžete také polít čokoládovou nebo ovocnou polevou. Podobným způsobem můžete upéct i velikonočního beránek nebo kuřátko. Podle toho, jakou formu na pečení máte.

Podobné recepty:

Zajíc po dalmatský, Zajíc pečený s bylinkami, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc na způsob opilé vinařky, Velikonoční hrudka