Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně
8.11.2012

okurky, dýně, rajčata, sporýš, saturejka, višňový list, kopr, křen, majoránka
Nálev: ocet, voda, 1-2 PL cukru
Pěkné drobné okurky a malé dýně omyjte, odstraňte stopky a osušte. Na dno velkých okurkových lahví položte sporýš, saturejku, višňový list, kopr, 1 řez křenu a 1 lžičku majoránky, pak střídavě poklademe okurky, rajčata a dýně. Navrch znovu položte uvedeny koření.
Z 1 dílu octa a 4 dílů vody uvařte nálev, přidejte k němu cukr a za horka nalijte na okurky. Zamíchejte salicylát, zavažte a do druhého dne uschovejte v suché páře.
Koláč z dýně, Dýně s příchutí, Jogurtový zeleninový salát, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Báječná zelo-dýňová