Králík na cibuli

Potřebujeme:

záda a kýtu z králíka, 8 dkg slaniny, 6 dkg másla, 2 cibule, nové koření, pepř, jalovec, 1 PL mouky, sůl

Jak na to:

Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. V pekáči zpěníme na másle na jemná kolečka nakrájenou cibuli, vložte králíka, opečeme ze všech stran, až maso zbělel. Potom přidejte koření, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, osolte a vložte do vyhřáté trouby. Během pečení podlévejte a prolévejte vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyduste na tuk, zapražte 1 lžíce hladké mouky, osmahneme, podlijeme, povařte a prolisujeme přes husté sítko. Porce masa prolévejte omáčkou. Podávejte s brambory nebo rýží.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Králík domácí na smetaně, Pečený králík