Salát Alexandra Dumase
červená řepa, celer, brambory, hlávkový salát, lanýže (žampiony)
majonézové omáčka: vejce uvařená natvrdo, olej, čerstvá kerblík (může být i sušená), tuňák z konzervy, 1 lžičku francouzské hořčice, sardelová pasta, sojová omáčka, citronová šťáva, mletý pepř, sůl
Červenou řepu, celer a brambory uvařte a nakrájejte na plátky. Srdíčko hlávkového salátu posekej nadrobno. Přidejte lanýže (žampiony). Všechnu zeleninu poklademe do salátové mísy, zalijte majonézovou omáčku a zlehka promíchejte.
Majonézová omáčka:
Žloutky vymíchejte s olejem, přidejte čerstvý kerblík (sušenou), tuňáka, hořčici, sardelovou pastu, sójovou omáčku a posekané bílky. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev