Ovocná kytice

Potřebujeme:

2 pomeranče, 1 banán, šťáva z 1 citronu, 100 g tmavého hroznů, 100 g červeného rybízu, 100 g černého rybízu, 100 ml portského vína, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce medu, 4 žloutky, 100g vlašských ořechů, šťáva z 1 pomeranče , 100 ml šampaňského, cukr, vanilkový cukr, čokoláda, větvičky bylinek, piškoty a sušenky

Jak na to:

Oloupané pomeranče rozeberte, banány pokrájejte na plátky, pokapeme citrónem, hrozny rozkrojte, zrnka vyberte. Rybíz smíchejte s ostatním ovocem. Směs zalijte portským vínem, smíchaným s medem, vanilkovým cukrem a ořechy. Žloutky s pomerančovou šťávou a šampaňským dejte do ohnivzdorné mísy a dobře vyšlehejte spolu s cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni na pěnu. Ovoce a pěnu rozdělte na talíře. Na vrch dejte čokoládovou vrstvu, ozdobte bylinkami, piškoty a sušenky.

Podobné recepty:

Ovocná pěna, Ovocný koláč s pěnou, Ovocný koláč s pěnou, Ovocný koláč s pěnou, Ovocný koláč s pěnou