Lanýžky s mandlemi

18.9.2012
Potřebujeme:

125 g másla, 1 vrchovatá PL moučkového cukru, 1 PL ovocného cukru, 250 g hořké čokolády, 5 PL mandlového likéru, mandle, bílá čokoláda

Jak na to:

Nejprve do mísy nastrouhejte máslo, vezměte ho rovnou z chladničky, bude se vám s ním lépe pracovat. Nasypte do něj oba cukry a vyšlehejte do pěny ručním šlehačem zapnutým na nejvyšší obrátky. Potom přidejte hořkou čokoládu, strouhanou na velkých očkách a mandlový likér.
Hmotou na lanýžky naplňte sáček s hladkou Zdobičkou a nastříkejte na pečící papír malé kopečky. Vtiskněte to nich nasekané proužky z několika opražených mandlí a dejte vychladnout.
Ve vodní lázni rozpusťte 200 g hořké čokolády s trochou smetany a nechte ji trochu vychladnout. Ne ale velmi, aby zůstala tekutá. Vychladlé koláčky do ní ponořte a ozdobte bílou nastrouhanou čokoládou. Pokud byste chtěli celý postup zjednodušit, použijte koupenou polevu.

Podobné recepty:

Čokoládové lanýžky, Čokoládové lanýžky, Kuřecí řízky s ananasem a mandlemi, Jablkový salát s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi