Španělská omáčka
Potřebujeme:petržel, celer, mrkev, cibule, mouka, slanina, zbytky masa, bobkový list, masový vývar, 1 PL bílého vína, 1 lžičku rumu, citronová šťáva, mletý pepř
Jak na to:Nakrájejte petrželový, celerový a mrkvový kořen, na kolečka cibuli, trochu slaniny a kousky masa a poduste do hněda s trochou mletého pepře a několika bobkovými listy. Pak nasypte na ně tolik mouky, kolik přijmou. Když i mouka zhnědne, nalijte na ni masový vývar a dobře povařte. Před podáváním přidejte k ní bílé víno, rum a citrónovou šťávu. Po protlačení přes síto ještě jednou povařte. Podávejte k různým masovým pokrmům.
Podobné recepty:Španělská rýže, Španělská omeleta, Španělská Sangria, Španělská tortila s cuketou, Kuře ze Španělska