Zapečené rybí filé v sýrové omáčce

18.9.2012
Potřebujeme:

4 kousky mraženého rybího filé, 200 g sterilovaných žampionů (můžete použít i syrové), 1 citron, 2 větší cibule, pepř, sůl, olej
Omáčka: 1 smetanový sýr Bambino, 50 g másla, 400 ml mléka, 2 PL hladké mouky, vegeta

Jak na to:

Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno a osmahneme na oleji. Přidejte scezené žampiony, poduste je, směs osolte a opepřete. (Pokud použijete syrové žampiony, nejprve je očistěte a nakrájejte na plátky.)
Filé pokapejte citronovou šťávou a mírně osolte.

Omáčka: Na pánvi nechte roztát máslo, zalijte ho mlékem, ve kterém jste rozkvedlaly mouku. Když omáčka začne houstnout, vytlačte do ní sýr a za stálého míchání ho nechte úplně rozpustit. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte ještě mléko a nakonec ji ochuťte vegetou.
Na dno zapékací mísy dejte podušené žampiony, na ně rozložte filé, zalijte sýrovou omáčkou a nechte zapéct ve vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Zapečené filé v sýrové omáčce, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Rybí filé na kari koření zapečené v alobalu, Zapečené rybí filé