Pomerančový likér
12.6.2012
12 - 15 zralých pomerančů, 1 l 90% alkoholu
Jak na to:Slupku z pomerančů na tenko oloupejte tak, aby z vnitřní bílé vrstvy nezbylo na ní nic. Na pomerančové slupky nalijte alkohol a nechte stát 8 dní. Pak přilijte vlažný sirup uvařený ze 400 g cukru a 6 dl vody a vše nalijte do láhve a dobře uzavřít. Nechte stát 4 týdny.
Po uplynutí 4 týdnů znovu připravte uvedenou dávku sirupu a vlažný sirup přilijte do alkoholické pomerančové směsi. Kapalinu nechte dalších 8 dní zrát. Nakonec ji přefiltrujte a likér uchovávejte v menších lahvích.
Tequila Sunrise, Ledová káva , Dýňový ( tykvový) kompot, Pomerančový likér, Kuřecí romeo a julie