Valašský guláš

18.9.2012
Potřebujeme:

60 dkg předního hovězího masa, 5 PL oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté ​​papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, ½ bobkového listu, majoránka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 8 dkg slaniny, 20 dkg kysaného zelí, 12 dkg žampionů, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso, osmahneme ho, doplňte lžičkou mleté ​​sladké papriky, celým pepřem, novým kořením, přidejte kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vyduste na tuk. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme. Ke konci dušení přidejte majoránku a šťávu dochuťte. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampiony poduste na slanině a vložte do hotového guláše. Podávejte s houskou.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš