Valašský guláš

60 dkg předního hovězího masa, 5 PL oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, ½ bobkového listu, majoránka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 8 dkg slaniny, 20 dkg kysaného zelí, 12 dkg žampionů, mletý pepř, sůl
Jak na to:Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso, osmahneme ho, doplňte lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, novým kořením, přidejte kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vyduste na tuk. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme. Ke konci dušení přidejte majoránku a šťávu dochuťte. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampiony poduste na slanině a vložte do hotového guláše. Podávejte s houskou.
Podobné recepty:Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš