Velikonoční nádivka pečená ve formě

Potřebujeme:

400 g uzeného masa, 1/2sendviča, mléko, 7 vajec, 3 stroužky česneku, mletý pepř, mleté ​​nové koření, majoránka, ½ lžičky muškátového oříšku, ½ lžičky muškátového květu, 200 g krupice, kvásek z 1 kostky droždí (42 g ), 3 PL mléka, ½ lžičky cukru, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, libeček, mladá kopřiva ..), tuk, strouhanka, sůl

Jak na to:

Uvěřeno maso pokrájejte na menší kostky. Nakrájený sendvič rozmočte v mléce, a pak vyždímejte. V misce smíchejte maso, vymačkaný sendvič, přidejte rozšlehaná vejce, utřený česnek a koření, krupici namočenou v mléce, vykynutý kvásek a vše důkladně promíchejte. Osolte podle potřeby. Nakonec vmíchejte nadrobno posekané bylinky. Směs vlijte do důkladně vymaštěné a strouhankou vysypané formy a nechte asi 30 min. kynout. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte do zlatová. Hotovou nádivku po vychladnutí vyklopte na talíř a ozdobte bylinkami a čerstvými salátovými listy.

TIP: Podle potřeby můžete směs zředit vývarem z uzeného masa nebo naopak zahustit strouhankou.

Podobné recepty:

Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Tvarohový velikonoční bochánek, Velikonoční hrudka