Klasický jahodový dort

31.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 4 PL moučkového cukru, 4 vejce, 4 PL hrubé mouky, na hrot nože prášku do pečiva, citronová kůra
Nádivka: 250 dkg másla, ½ kg jahod, mléko, hladká mouka, cukr

Jak na to:

Vymíchejte si žloutky s cukrem, postupně přidávejte citronovou šťávu. Z bílků vymíchejte tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidejte nejprve postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh. Dejte péct do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečte přibližně 30 min.
Nádivkou naplňte dortový korpus, překrojeny na 2 poloviny Povrch dortu můžete ozdobit zbylými jahodami a šlehačkou.

Náplň: Vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte posekané jahody a jahodovou šťávu (tu si připravíte tak, že sekané jahody zasypete moučkovým cukrem, odložíte do chladničky na cca 1 hodinu, dokud jahody nepustí šťávu). Pořádně vše vymícháme.

Podobné recepty:

Jahodový dort s tvarohem, Jahodový dort, Růžový dort, Obalovaná pýchavka, Jahodový dort