Ovocné košíčky

20.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 300 g mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 40 g vanilkového cukru, špetka vanilkové dřeně, 1 žloutek, špetka soli, želatina
Náplň: 50 g sýra ricotta, 80 g vanilkového cukru, 90 g krystalového cukru, 1 limetka, 150 g smetany na šlehání, 150 g tvarohu

Jak na to:

Těsto: Změklé máslo smíchejte s cukrem, přidejte mouku, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek, vanilkový cukr, vanilku a špetku soli a rychle vypracujte hladké těsto. Nevypracovávejte ho dlouho, neboť se vám zpění a velmi změkne. Odložte na 30 min. do lednice a pak jím tence vystelte formičky ve tvaru košíčků. Pečte v troubě vyhřáté na 170 ° C 10 - 15 min. Ještě teplé upečené košíčky vyklopte z formiček a vychladlé naplňte nádivkou a ozdobte ovocem, které polijte želatinou připravenou podle návodu na balíčku.
Náplň: Ricottu smíchejte s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidejte šťávu z limetky a tvaroh a spolu vymícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu na šlehání.

Podobné recepty:

Ovocné košíčky s ricottou krémem, Linecké pudinkové těsto, Ovocné košíčky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ořechové košíčky