Pizza Margherita

25.10.2012
Potřebujeme:

těsto: 5 g droždí, 1 lžička soli, 3 dl horké vody, ½ kg polohrubé mouky, 2 konzervy oloupaných rajčat (po 800 g), 300 g sýra Mozzarella, čerstvá bazalka (sušená), pepř, sůl, cca 4 PL olivového oleja

Jak na to:

Těsto: Droždí nechte nabobtnat v 2,5 dl horké vody. Sůl Rozpustit ve zbývající vodě, mouku prosejte. Do mouky udělejte důlek a vylijte do ní kvásek. Krátce promíchejte konečky prstů. Přilijte osolenou vodu a znovu promíchejte. Potom intenzivně místě 5 - 10 min., Dokud nevznikne pružné těsto. Uděláme z něj 2 bochníky, poprašte moukou a přikryté v nádobě nechte těsto odpočívat 3 hod. při pokojové teplotě (nebo přes noc v ledničce).

Rajčata z konzervy nechte dobře okapat na sítku. Sýr nakrájejte na plátky. Pokud máte čerstvou bazalku, posekejte ji na drobno. Plech (formu) potřete olejem. Těsto krátce prohněťte a vyválejte (na průměr cca 32 cm). Jedno těsto dejte na plech, nebo do formy. Obložte polovinou rajčat, osolte, opepřete, poklademe polovinu plátků sýra Mozzarella. Pizzu vložte do trouby na střední mřížku a pečte 12 - 15min. v troubě předehřáté na 250 ° C. Mezitím vyválejte i druhé těsto a postup zopakujte. Hotovou pizzu posypte bylinkami a pokapejte olejem.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb