Sekaná z čočky a para ořechů

Potřebujeme:

4 stroužky česneku, sůl, 2 vejce, 2 PL másla, 10 dkg strouhanky, svazek petrželky, 1 cibuli, 10 dkg šampionů, mletý bílý pepř, 20 dkg čočky, 10 dkg tvrdého sýra (nejlépe čedaru), 1 PL olivového oleje, 15 dkg rajčatového protlaku, 5 dkg řapíkatého celeru, chilli koření, francouzskou bylinkovou směs, 20 dkg strouhaných para ořechů

Jak na to:

Troubu předehřejte na 190 ° C. V kastrolu osmažte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte česnek nakrájený na kolečka a drobno nakrájené celerové stonky. Zeleninu následně podlijeme horkou vodou a dusíme ji doměkka. Pak ji přeneste do mísy, smíchejte s čočkou, ořechy, strouhankou, solí, pepřem, směsí bylinek, chilli kořením, sekanou petrželkou, vejci, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Boky formy z varného skla vyložte papírem na pečení, dno potřete máslem, na to nasypte žampiony pokrájené na kolečka a na ně položte připravenou směs. Vše pečte v troubě asi 20 min. Podávejte se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Polévka z červené čočky, Čočkový salát, Čočková sekaná, Rýže s čočkou, Banánová bábovka