Dřevorubecká pizza

13.6.2012
Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 200 g nastrouhaného sýra, 2 PL másla (nebo tuku), 100 g oloupaných rajčat, 1 cibule, 2 stroužky česneku, chlebové těsto, svazek pažitky, 1 PL nasekaného oregana, trochu vegety, pepř, sůl
Na obložení: 100 g kořenité salámu, 1 konzerva tuňáka v oleji, 100 g čerstvých malých žampionů, po 1 malé červené a zelené paprice, 4 chilli papričky, několik plněných oliv

Jak na to:

Máslo rozpalte na pánvi a roztaví v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidejte česnek utřený se solí, cibuli nakrájenou nadrobno a krátce osmahneme. Přimíchejte rajčata a směs duste, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Ochuťte nasekaným oreganem, osolíme, ochuťte pepřem, vegetou a nechte vychladnout. Omyté žampiony a očištěné papriky, salám nakrájíme na nudličky. Tuňáka nechte okapat a pomačkejte. Připravte si chilli papričky a olivy.
Chlebové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rozdělte na čtyři části. Povrch rovnoměrně potřete rajčatovou směsí a rozložte na ni ostatní přísady. Vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 min., 5 min. před dopečením posypte nastrouhaným sýrem.
Podávejte posypané nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb