Pařížské ořechové rohlíčky

13.6.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 bílků, 400 g moučkového cukru, ¼ kg mletých vlašských ořechů, 4 lžíce strouhanky
Náplň: 3 vejce, 10 PL krystalového cukru, 3 lžíce kakaa, 375 g másla, 3/8 másla (375 g)
Poleva: 1 rostlinný tuk, 200 g čokolády na vaření

Jak na to:

Těsto: Nad párou šleháme bílky. Po lžících postupně přidávejte moučkový cukr a ušlehejte tuhý sníh, do kterého zapracujte mleté ​​ořechy a strouhanku. Opatrně promíchejte. Hmotu dejte do mikrotenového sáčku nebo do strojku a stříkejte na plech vyložený papírem na pečení rohlíky. Rohlíky upečte (usušte) ve vyhřáté troubě při mírné teplotě a nechte vychladnout.

Krém:
Ve vodní lázni vyšleháme vejce, cukr a kakao. Směs míchejte do zhoustnutí, pak nechte vychladnout. Ve větší misce utřeme máslo a po lžících přidávejte vychladlou směs. Vypracujte hladký krém. Krém nastříkejte na upečené vychladlé rohlíky a namáčejte je v čokoládové polevě.

Podobné recepty:

Vánoční ořechové rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Ořechové rohlíčky, Pařížské rohlíčky