Krůtí hamburger s banány

25.10.2012
Potřebujeme:

½ kg krůtích steaků, 1 mírně našlehané vejce, 2 menší na jemno nasekané cibule, 1 cibule nakrájená na kroužky, 5 PL strouhanky, 1 svazek nasekané petrželky, sůl, pepř, 2 PL oregana, 3 PL olivového oleje, 2 banány - nakrájené na plátky, 50 g nebo 4 plátky nízkotučného čedaru, 4 hamburgerové housky, 3 PL nízkotučné majonézy, 4 PL hořčice, 80 g hlávkového salátu, 2-3 rajčata nakrájená na plátky

Jak na to:

Maso nasekejte na jemno. V míse smíchejte s vejcem, nasekanou cibulí a petrželkou, strouhankou, sýrem, solí, pepřem a oreganem. Ze směsi vytvořte 4 ploché bochánky.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte bochánky. Smažte dozlatova 5-6 min. z obou stran. Na každý bochánek poklademe plátky banánů. Banány přikryjte plátkem sýra. Přiklopte pánev a nechte sýr asi 1 min. roztát.
Rozkrojte housky a každou potřete majonézou. Naaranžujte na každou z nich hlávkový salát, na něj položte masový bochník a 1-2 plátky rajčata a kroužky cibule. Přikryjte horní polovinou housky a podávejte teplé.

TIP: Místo krůtího masa můžete použít tofu!

Podobné recepty:

Banány v karamelu, Ozdobené banány, Banány v těstíčku, Banány v županu, Banány na páře