Houskový knedlík

Potřebujeme:

400 g hrubé mouky, 1 vejce, 20 g droždí, 3 dcl mléka, 3 starší rohlíky

Jak na to:

Do mouky přidejte sůl, vejce a kvásek z vlažného mléka, droždí a část mouky, zpracujte těsto, do kterého nakonec přidáme na kostky nakrájené rohlíky. Těsto nechte kynout na teple cca 20 min.
Z vykynutého těsta udělejte podlouhlé šišky, které vaříme ve vařící vodě nebo nad párou 20 - 25 min.
Uvařené knedlíky vyjměte a ihned nakrájejte. Pokud je vaříte ve vodě, je nutné je propíchnout vidličkou, aby se nesrazily.

Podobné recepty:

Bramboráky z houskového knedlíku, Knedlíky s vajíčkem, Houskový knedlík, Houskový knedlík, Houskové toustíky s parmezánem