Zeleninový pekáč

Potřebujeme:

700 g růžičkové kapusty, může být více i méně, 300 g šalotky nebo obyčejné malé cibulky, 300 g mrkve, 2 pastinák, 50 g másla, 1, 5 dl smetany ke šlehání, 2 lžíce hořčice, 1 PL maizeny, sůl, čerstvě mletý černé pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka mletého kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 40 g tvrdého strouhaného sýra, 1 PL jemné strouhanky

Jak na to:

Hlávky růžičkové kapusty očistěte, opláchněte a navrchu křížem mírně nakrojíme. Vsypte do vroucí vody s kostkou bujónu a povařte asi 2-3 minuty (ne více). Vyberte děrovanou naběračkou, přelijte studenou vodou a sceďte. Postupně takto předvařte i očištěnou mrkev a pastinák, vše pokrájené na hrubší hranolky. Vývar odložte. Cibulku očistěte, větší překrojte na poloviny, menší nechte celou a osmahneme v pánvi na másle do zlatová. Kousek másla nechte na vymazání pekáče, vsypte do něj připravenou zeleninu a opražené cibulku. Posolte, ochuťte kořením, polijte smetanou vymíchání s hořčicí, maizenou a troškou vývaru. Opatrně promíchejte, navrchu ještě Následně sýr se strouhankou a ve vyhřáté troubě zapečte tak, aby zelenina byla chutná, nesmí se však rozpadat.

Podobné recepty:

Kuře na Moravance, Zeleninový džus s paprikou, Kuřecí prsa na smetaně s pórkem a sýrem, Kuře na pivní láhvi, Kuře na pivní láhvi