Kuřecí stehna s růžičkovou kapustou

19.10.2012
Potřebujeme:

4 celé kuřecí stehna, trochu citronové šťávy, ½ kg růžičkové kapusty, sůl, pepř, 40 - 50 g másla, trošku kmínu a vegety, 3-4 PL bílého vína

Jak na to:

Kuřecí stehna rozporcujte na vrchní i spodní, umyjte, jemně potřete citrónovou šťávou a nechte asi 20 min. odležet. Potom je posolte, opepřete, poklademe do pekáče, na každou porci rozdělte po kousku másla a dejte do trouby péct. Během pečení polévejte stehna rozpuštěným máslem a vínem. Růžičková kapusta očistěte, poškozené listy odstraňte, malé hlavičky nechte celé, větší překrojte napůl. Opláchněte, nechte stéct a přidejte ke kuřecím stehnům. Posypte troškou kmínu, vegety, promíchejte a dejte spolu péct, až stehna chytí zlatavě-červenou kůrku a hlávky kapusty změknou. Podávejte s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuřecí stehna na moravance