Zeleninové noky

Potřebujeme:

1 menší růžici květáku, 1 menší mrkev, 1 PL hrášku z konzervy, 1 PL másla, 4 PL hrubé mouky, 2 lžíce krupice, 1 vejce, sůl

Jak na to:

Očištěnou mrkev a květák uvařte v mírně osolené vody. Vyberte, mrkev pokrájejte na drobné kostičky a květák rozeberte na růžičky. Do zbytku vývaru ze zeleniny přidejte máslo a za stálého míchání postupně vsypte mouka s krupicí. Vařte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně zamíchejte vejce a nakonec vychladlá, odkapané zelenina. Navlhčenou kávovou lžičkou z těsta vykrojte menší halušky (3 ks na porci) a vkládejte do mírně osolené vroucí vody. Vařte. Uvařené vyberte, opláchněte studenou vodou, aby ztuhly, a okapané zalijte malým množstvím vývaru.

Podobné recepty:

Odpalované noky, Pikantní pomazánka, Zeleninové osvěžení, Krková polévka, Máslové noky