skopová polévka s pelyňkem dračí
19.11.2012

½ kg skopového, beraní hlava, 1 lžičku tuku, 1 PL tuku, 2 PL mouky, citronová šťáva, smetana, pelyněk dračí, mletá červená paprika, sůl
Jak na to:Na 1 lžičku tuku 15 min. duste ve vlastní šťávě na kousky pokrájené skopové. V osolené vodě uvařte zvlášť beraní hlavu a s takto získanou precedent šťávou podlijte dušené maso a dobře uvařte doměkka. Z 1 PL tuku a mouky vymíchejte jíšku, posypte špetkou mleté papriky, přidejte pořádnou dávku na drobno pokrájené pelyňku dračí a zahustíte jí polévku. Ochuťte ji citronovou šťávou a smetanou.
Podobné recepty:Kuře s pelyňkem dračí, Pelyňková omáčka, Anglická omáčka, Skopová polévka po skotsku, Pálivá cibulová omáčka