Morkové knedlíčky

Potřebujeme:

50 g morku z hovězích kostí, 1 housku (sendvič), ½ dl mléka, 1 malé vejce, 25 g strouhanky, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl

Jak na to:

Dobře očištěný morek, zbavený úlomků kostí nakrájejte na malé kostičky. Na drobné kostičky nakrájenou, housku (sendvič) pokropte mlékem. Přidejte nakrájený morek, žloutek, sůl, pepř a dobře promíchejte. Do směsi přidejte mouku, strouhanku, promíchejte. Zlehka zamíchejte sníh z bílku. Z připravené směsi tvarujte stejnoměrně velké knedlíčky (3 ks na porci). Můžete je vařit v osolené vodě nebo ve vývaru 3 - 5 min. Uvařené knedlíky vyjměte, opláchněte studenou vodou, aby ztuhly, a okapané zalijte menším množstvím vývaru.

Podobné recepty:

Morkové knedlíčky, Hovězí polévka s knedlíčky, Rychlá dršťková polévka, Knedlíčky, Šunkové knedlíčky (do polévky)