Kerblíková polévka
13.6.2012

½ kg telecích kostí, 2 hrsti kerblíku (bez stonků), 6-8 šťavelové listů, mletá červená paprika, pepř, 1 žloutek, 1 dl smetany, sůl
Jak na to:Natrhejte pořádně hrsti kerblíku, vezměte k ní šťavelová listy a vařte ji s telecími kostmi, se solí, v 2 litrech vody asi 90 min. za pomalého varu. Připravte zlatožlutou jíšku, ochuťte na špičku nože paprikou, mletým pepřem a polévku přeceďte. Do polévkové mísy dejte žloutek zatřepáním ve smetaně a na to nabírejte polévku. Podávejte s opraženými houskovými kostkami.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka