Pórková pizza

24.1.2012
Potřebujeme:

¼ kg polohrubé mouky, 120 g másla, 1 vejce, sůl, 1 PL zakysané smetany,, Náplň:, ½ kg pórku, 2 dl smetany, 2 vejce, pažitka, 1 lžičku vegety, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo pokrájené na tenké plátky posypte moukou a rukama obě suroviny smíchejte. Přidejte rozkvedlané vejce, smetanu a trochu soli a zpracujte těsto. Vytvarujte ho do bochníku a odložte do lednice asi na 1 hod..
Očištěný pórek podélně překrojíme a chvíli povařte v osolené vodě. Pórek sceďte a tence nakrájejte. Bochník z těsta potřete olejem, propíchejte vidličkou a posypte pórkem.
Smetanu, vejce, vegetu, pepř a nakrájenou pažitku smíchejte a touto směsí přelijte pórek. Při teplotě 200 ° C pečte asi 40 min.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb