Hovězí maso z brokolicí

Potřebujeme:

400 g hovězího zadního masa, 4 lžíce sójové omáčky, 1 PL kukuřičné mouky, 1 PL sherry, ¼ kg čerstvé brokolice, ¼ lžičky strouhaného zázvoru, 6 PL oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Maso pokrájejte na hrubší nudle a promíchejte se sójovou omáčkou, s kukuřičnou moukou, se sherry a s cukrem. Nechte 20 min. odstát. Brokolici očistěte, odřežte růžice a nakrájejte na stejnoměrné kousky. Stopky oloupejte a nadrobno nakrájejte. Pak ji i se stopkami na rozehřátém oleji osmahneme, posypeme strouhaným zázvorem, osolte a opepřete mletým pepřem. Odložte do tepla. Na oleji osmahneme hovězí maso doměkka. Když je hotové, vložte zpět brokolici. Vše spolu prohřejte a podávejte.

Podobné recepty:

Hovězí maso na celer, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Hovězí polévka s těstovinami, Těstoviny s brokolicí a sýrem, Těstoviny s brokolicí a sýrem