Zapékané těstoviny plněné masem

Potřebujeme:

20 velkých těstovinových mušlí, olej, sůl, ¼ kg drůbežích prsou, 2 rajčata, 100 g žampionů, 1 PL másla, mletý bílý pepř, 50 g sýra gouda Omáčka: 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2, 5 dl mléka, 2, 5 dl slepičího vývaru, sůl, petrželová nať, kopr, 70 g tvrdého sýra

Jak na to:

Mušle podle návodu uvařte, sceďte, pokapejte olejem a odložte na teplé místo. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek, nadrobno nakrájejte, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Maso opečte na rozehřátém másle, přidejte rajčata, žampiony, směs osolte, opepřete a několik minut dusíme. Potom vmíchejte polovinu bešamelové omáčky a směsí naplňte mušle.
Zbylou omáčku rozetřete do zapékací mísy, vložte naplněné mušle, posypte nastrouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečte.

Omáčka: Na rozehřátém másle udělejte bledou jíšku, zalijte mlékem a vývarem a při mírné teplotě vaříme za občasného promíchání 15 min. Potom do omáčky přidejte nasekanou nať, kopr, nastrouhaný sýr, dobře promíchejte, dochuťte solí, pepřem a ještě několik minut povařte.

Podobné recepty:

Zapékané těstoviny s masem, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem, Zapékané těstoviny, Pizza těstoviny zapékané, Zapékané ovocné těstoviny