Tofu halušky

27.9.2011
Potřebujeme:

250 g TOFU lahůdkové, 5 PL špenátového protlaku, 3 vejce, 50 g másla, 100 g uzeného tofu, hrubou celozrnnou mouku, mletý muškátový oříšek, sůl

Jak na to:

Lahůdkové tofu semelte, promíchejte se špenátovým protlakem, vejci a takovým množstvím celozrnné mouky, aby vznikla tuhá masa. Osolte, opepřete mletým muškátovým oříškem a nechte asi hodinu odstát. Do horké osolené vody vykrajujeme větší noky, hotové přeceďte. Polijte jejich horkým máslem a posypte strouhaným uzeným tofu.
TIP: Halušky podávejte jako samostatné jídlo se zeleninou, nebo jako přílohu.

Podobné recepty:

Tofu pro mlsouny, Pomazánka s bílým tofu, Tofu špíz , Tofu sýr, Salát z uzeného tofu