Těstoviny s hovězím v rajčatové omáčce

Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná a nasekaná cibule, 2 středně velké oškrábané mrkve rozpůlené po délce a nakrájené na širší plátky, 450 g mletého libového hovězího, 100 g milánského salámu nebo paprikové klobásy nakrájené na kostičky, 400 g konzervovaných rajčat, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 350 g těstovin (penne), 3 lžíce čerstvé sekané kadeřavé petrželky, 60 g strouhaného parmezánu, kadeřavá petrželka na ozdobení

Jak na to:

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli s mrkví na něm podusíme do měkka. Přidáme hovězí maso a 2-3 minuty ho opékáme, až změní barvu. Do hovězího s cibulkou přidáme salám nebo klobásu, rajčata, rajský protlak, sůl a trochu pepře. Vše přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme za občasného míchání 20 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny, slijeme je, přidáme do hrnce a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme sekanou petrželku a dusíme ještě 5 minut. Masovou směs smícháme s těstovinami a necháme 1-2 minuty prohřát. Hotové jídlo vyklopíme na nahřátou servírovací mísu, posypeme parmezánem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou, Těstoviny s lilkem, Polévka zuppa di pomodoro, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce