Špagety s dýňovou omáčkou

Potřebujeme:

30 g másla, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 150 ml zeleninového vývaru, 900 g oloupané odjádřené dýně nasekané na drobno, 300 g těstovin (špagety), 1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky, 150 ml smetany, 100 g strouhaného sýra pecorino, čerstvě mletý černý pepř, 50 g strouhaného parmezánu, sekaná petrželka na ozdobení

Jak na to:

V kastrolu rozehřejeme máslo a pod pokličkou v něm na mírném ohni podusíme cibuli. Přilijeme vývar a přidáme dýni. Pod pokličkou dusíme 25 minut, až dýně změkne.
Mezitím uvaříme špagety a necháme je okapat. K dýni přidáme muškátový oříšek, petrželku, smetanu, pecorino a trochu pepře a necháme asi 2 minuty prohřát.
Oparně přimícháme do omáčky těstoviny a vše přelijeme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme parmezánem a petrželkou a podáváme.

Podobné recepty:

Špagety s rychlou omáčkou, Špagety s Nivovou omáčkou, Špagety se sýrovou omáčkou, Špagety, Špagety se špenátovou omáčkou