Rýže s fazolemi a italským sýrem

25.7.2011
Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná a nasekaná cibule, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 200 g dlouhozrnné loupané rýže, 350 g pokrájených fazolových lusků, 600 ml zeleninového vývaru, 200 g hrubě strouhané gorgonzoly, 100 ml smetany, 200 g vařených, propláchnutých a okapaných bílých fazolí, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce sekané bazalky

Jak na to:

Ve velkém kastrollu rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme do měkka. Přidáme česnek, rýži a fazolové lusky a ještě minutu mícháme. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 20 minut.
Do rýžové směsi vmícháme gorgonzolu, smetanu, fazole, sůl a trochu pepře. Dusíme 5 minut, až se fazole prohřejí, vývar vsákne a rýže změkne. Nakonec vmícháme petržel a bazalku a podáváme.

Podobné recepty:

Kapustnice s fazolemi, Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Milánská rýže, Rýže s tuňákem