Zapečené krevety

23.7.2011
Potřebujeme:

3 vejce, 400 ml mléka, 3 lžíce suchého sherry, 2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžičk soli, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky cayenského pepře, 4 středně silné krajíce bílého chleba bez kůrek, nakrájené na 2,5 cm velké čtverečky, 30 g másla, 1 středně velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 450 g velkých syrových krevet bez krunýře a střívka, 200 g vařeného hrášku, 15 g jemné suché strouhanky

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve velké míse smícháme vejce, mléko, sherry, hořčici, sůl, muškátový oříšek a cayenský pepř. Přidáme čtverečky chleba a dobře promícháme.
V pánví rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli do měkka. Přidáme krevety a za stálého míchání je 2-3 minuty osmahneme do růžova. Pak krevety přesypeme do mísy s chlebovou směsí, přidáme hrášek a promícháme.
Připravenou směs vlijeme do velké vymazané nákypové formy a posypeme strouhanou. Pečeme v troubě do zlatova asi hodinu. Podáváme s míchaným salátem.

Podobné recepty:

Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Smažené krevety, Smažené japonské krevety