Uzená šunka v žemli

Potřebujeme:

450 g uzené šunky okrájené od tuku a nakrájené na tenké proužky, 200 ml grilovací omáčky, 4 středně velké očištěné jarní cibulky nasekané na drobno, 200 g mražených zelených fazolových lusků - rozmrazíme, necháme okapat a pokrájíme, 200 g mražených kukuřičných zrn - rozmrazíme a necháme okapat, 4 rozkrojené a opečené velké žemle s mákem nebo sezamovým semínkem, ředkvičky a proužky mrkve na ozdobení

Jak na to:

Velkou teflonovou pánev necháme minutu rozehřát. Přidáme uzenou šunku a na mírném ohni ji 8-10 minut opékáme do zlatova. Přidáme grilovací omáčku, cibuli, fazolky a kukučici. Zmírníme teplotu a pod pokličkou necháme za občasného míchání podusit 15 minut.
Na nahřátý servírovací talíř rozložíme spodní poloviny žemlí, naložíme na ně šunkovou směs a přikryjeme horní částí žemle. Před podáváním ozdobíme ředkvičkami a proužky mrkve.

Podobné recepty:

Pizza - pita, Pizza - pita, Plněná kapsa, Závitky, Játrové knedlíčky