Slané rohlíky

25 g droždí, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 200 ml mléka, 3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce změklého sádla, 1,5 lžičky soli, 1 vejce na potřetí, hrubá sůl na posypání
Jak na to:Z droždí, cukru, lžíce mouky a malého množství mléka vytvořte kvásek, který nechejte 10 minut odležet.
Do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte sádlo, jogurt, kvásek a mlékem zadělejte hladké teěsto. Důkladně propracujte a nechejte asi hodinu kynout.
Po vykynutí těsto rozválejte na úzký obdélník, ktorý rozkrájejte na delší trojuhelníky. Těsto by mělo vystačiť asi na 15-20 rohliků, záleží na tom, jak velké trojuhelníky budete dělat. Trojuhelníky položte tak, aby špička směřovala od vás, a od spodní strany těsto srolujte, aby vznikly rohlíky.
Rohlíky přendejte na plech, vyložený pečícím papírem, a nechejte deset minut kynout. Troubu předehřejte na 180 C. Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí. Pečte 15-20 minut dozlatova.
Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky, Zapékané rohlíky