Krevety v těstíčku

26.6.2011
Potřebujeme:

Těsto: 100 g hladké mouky, 3 vejce, 150 ml mléka, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku

30 g másla, 350 g velkých čerstvých syrových krevet bez krunýře a střívka, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 2 lžíce čerstvé sekané petrželky, 200 g konzervovaných kukuřičných zrn, 100 g omyté řeřichy potoční bez stonků, snítky řeřichy na ozdobení

Jak na to:

Troubu předehrejeme na 220 C. Do misy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. V jiné míse lehce rozšleháme vejce a přidáme k nim mléko, sůl, trochu pepře a muškátový oříšek. Tuto směs postupně přidáváme do mouky a ihned zašleháváme, aby vzniko hladké těsto. Pak mísu zakryjeme a necháme 30 minut stát.
V pánvi rozehřejeme máslo, až bublá a během 3 minut v něm za občasného mícháni prudce osmahneme krevety. Přidáme česnek a petrželku a mícháme ještě 2 minuty, až krevety zrůžovějí.
Dno mělkého pekáčku lehce vymažeme olejem a vysypeme kukuřicí a řeřichou. Navrch rozložíme krevety.
Těsto promícháme a krevety jím přelijeme. V troubě pečeme asi 35 minut, až těsto nabude, ztuhne a dostane hnědavou barvu. Hotové jídlo zdobíme snítkami řeřichy a podáváme s míchaným hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Smažené krevety, Smažené japonské krevety